Aspergetaart

Tijdens het aspergeseizoen vier je dat door het maken van deze overheerlijke aspergetaart. Traditioneel gezien is het aspergeseizoen van eind april tot eind juni. Tot 24 juni om precies te zijn. Dan moet de plant rusten en stoppen de boeren met telen. Dus geniet volop van dit witte goud nu het nog kan!

Aspergetaart

Benodigdheden
• Bakblik met bakpapier bekleed

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: ongeveer 15 minuten

Ingrediënten

Bakplaat bekleed met bakpapier

voor 1 taart:
4 of 6 plakken Lisa's Choice bladerdeeg
1 groot ei
15 ml water
100 gr geraspte (Italiaanse) kaas
225 gr asperges schoongemaakt en gepunt
optioneel: 6-8 groene asperges

Saus
Dijon mosterd
1 theelepel verse citroensap
15 gr honing

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor tot 200ºC. Leg de bladerdeegblaadjes op de beklede bakplaat naast elkaar. Laat de randen iets overlappen zodat je een grote plak krijgt. Vouw de buitenste randen 12 mm naar binnen en druk ze zachtjes aan met een vork. Prik een aantal keren in het bladerdeeg met een vork. Verspreid de helft van de geraspte kaas over het bladerdeeg. Leg de asperges gelijkmatig over de kaas. Strooi de rest van de kaas over de asperges.

Meng het ei met het water. Smeer dit mengsel over de randen van het bladerdeeg. Bak dit gedurende 15 tot 17 minuten of totdat de randen goudbruin zijn. Gebruik keukenpapier om eventueel vocht van de asperges te verwijderen.

Saus:
Meng de Dijon mosterd, 15 gram honing en een theelepel citroensap totdat er een geheel ontstaat. Sprenkel de saus net voor het opdienen over de taart.

Enjoy!

Wil je een recept met ons delen? Leuk!

Mail ons via info@lisaschoice.nl