Mini Bagels

Zelf bagels bakken, niet alleen lekker maar ook heel leuk om te maken. Bagels verrijkt met sesam, maanzaad en zonnebloempitten. Heerlijk voor de lunch of een zomerse picknick!

Mini Bagels

Benodigdheden
• Mengkom
• Mixer
• Grote pan
• Schuimspaan

Voorbereidingstijd: 60 minuten + 1,5 uur rijzen deeg

Baktijd: 25-30 minuten

Ingrediënten

voor 16-18 mini bagels
Voor de bagels
330 ml handwarm water
1 eetlepel honing
1 eetlepel actieve droge gist (vers)
1,5 tl zout
525 gr Lisa’s Choice bloem

Voor het waterbad
ca 2 liter water
60 ml honing

Voor de topping
1 ei
zonnebloempitten, sesam, maanzaad

Bereidingswijze

Giet het handwarme water in een mengkom en roer daar voorzichtig de honing doorheen. Sprenkel de gist over het water/honing mengsel en mix het geheel gedurende 5 minuten. Zodra het gist gaat schuimen, voeg je het zout toe. Meng het geheel zachtjes door elkaar. Voeg vervolgens geleidelijk het bloem toe en blijf mixen tot een stevig deeg. Sprenkel wat bloem op een schoon aanrechtvlak en kneed het ruwe deeg gedurende ca 10 minuten totdat het soepel en elastisch aanvoelt.

Vet een mengkom licht in, voeg het deeg toe en dek het af met een schone theedoek. Plaats het deeg in een warme ruimte en laat het gedurende 1,5 uur rijzen of totdat het deeg is verdubbeld in volume.

Leg het deeg op een met bloem besprenkeld oppervlak en verdeel het deeg in 16-18 porties en rol iedere portie tot een kleine bal. Druk daarna voorzichtig je vinger in het midden van het deeg en draai het deeg een paar keer rond om je vinger zodat het gat groter wordt. Bedek de gevormde bagels en laat ze 20-30 rusten.

Giet, terwijl de bagels rusten, het water en de honing in een pan en laat het koken totdat de honing is opgelost . Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 C graden. Leg voorzichtig een aantal bagels in het water en laat ze 1 tot 1,5 minuut koken en keer ze halverwege. Neem ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een theedoek. Bestrijk de bagels met het ei en de gewenste topping en bak ze 15 minuten in de oven. Wissel de bakplaten in de oven (boven/onder) en bak de bagels nog eens 7-10 minuten. Laat de bagels goed afkoelen alvorens te snijden.

Eet smakelijk!

Wil je een recept met ons delen? Leuk!

Mail ons via info@lisaschoice.nl