Soepstengels

Heerlijk bij de soep of gewoon als tussendoor. Soepstengels met rozemarijn, tijm en grof zeezout.

Soepstengels

Benodigdheden
• pizza-snijder
• bakpapier

Bereidingstijd: 10 minuten
Rijstijd
: 15 minuten
Baktijd:
15 tot 20 minuten

Ingrediënten

450 gr Lisa’s Choice Bloem
7 gram droge gist of 25 gram verse gist
400 ml lauw water (je kan eventueel 25 ml water vervangen door een half geklutst ei voor een wat lichter, smeuïger brood)
20 ml zonnebloemolie of olijfolie
1 tl psyllium
1 tl (grof) zeezout
verse tijm of rozemarijn naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 30-40℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier

2. Meng de gedroogde gist met Lisa's Choice bloem, het zout en de psyllium in een kom (als je verse gist gebruikt los je deze op in het lauwe water).

3. Voeg het lauwe water en eventueel het halve geklutste ei toe aan het meel en kneed gedurende ± 3 min goed door. Voeg tijdens het kneden olie toe en kruiden toe. ls het deeg nog een beetje te nat of plakkering voeg dan wat extra bloem toe. Kneed het deeg tot een mooie samenhangende bol.

4. Rol het deeg uit tot een vierkante plak van ca 0,5 cm dik. Leg de deegplak op de met bakpapier beklede bakplaat. Snij vervolgens met een pizza snijder of mes smalle lange repen en leg ze iets uit elkaar. Bestrijk met olie (of met de andere helft van het geklutste ei voor extra glans).

5.Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven (30-40℃). Draai daarna de oven op 195℃ en bak de hartige stengels af gedurende ca. 15-20 min totdat ze knapperig zijn.

Tip! Ook leuk om een keer zoete stengels te maken, met een beetje suiker en kaneel. Bestrijk de stengels dan met geklutst ei in plaats van olie en verminder het zout (een snufje ipv. een hele theelepel)

Enjoy!

Wil je een recept met ons delen? Leuk!

Mail ons via info@lisaschoice.nl